lørdag, juni 17, 2006

Wow-jump! jumpcut!


(Filmen: Øystein, laget sammen med Heidi Svartdahl Pedersen og Solfrid Sylta i studiet IKT i læring 1 - Tema 5 (Bilder i bevegelse))

Nå kan vi lage digitale fortellinger online - med jumpcut. Med dette verktøyet kan du også hente dine Flickr-bilder og redigere dem til film. For å registrere seg på jumpcut må man være 13 år. Reklamen synes veldig godt i vinduet når man kjører med mindre vinduer. Jeg har forminsket vinduet til w:265 og h:222, siden jeg legger det på bloggen her. Hvis jeg kjører store vinduer forsvinner hele bloggmenyen langt ned på siden, men om man gjør vinduet større blir skriften mindre synlig altså. Det er enkelt og raskt å både produsere og redigere filmen med jumpcut. Et kjempeverktøy for små og store digitellere altså :O)


YouTube tilbyr også opplasting og kildekode (tag) til filmen slik at man kan lime den inn på sin weblogg eller nettside, samt deling via mail - som jumpcut, men de tilbyr ikke deling av innhold på samme måte.

I jumpcut kan man velge funksjonen public eller privat, noe som innebærer at man (i public) gir fra seg alle retttigheter og deler innholdet. På den måten har man ved å registrere seg også tilgang til en stor base med filmer hvor man kan hente innslag og lage nye filmer fra.

Man kan også bruke Youtube, men den egner seg kanskje best til ferdige filmer, og filmer som skal vises i lite vindu - som feks på en weblogg:




Ingen kommentarer: