fredag, juni 16, 2006

Digitelling

Program for digital kompetanse og Kunnskapsløftet sier mye om: at vi skal - innen 2008, og at elevene skal - allerede til høsten, men ikke så mye om hvordan vi skal.

Digitelling - siden - har derfor to oppslag, som handler om digital fortelling. På den ene siden, om det å produsere digitale fortellinger i skolen, og på den andre siden, og formidle de gode fortellingene - altså erfaringer og suksesser fra målrettet arbeid i undervisningen. De konkrete digitale historier fra hverdagen som kan bidra til motivasjon og aktivitet. En side som samler ressurser, en kollektiv digital portefølje som kan gi ideer til varierte oppgaver hvor ikt er sentralt, og som stimulerer til mestring i vår utvidede kultur.

Det viktigste jeg lærte i studiet IKT i læring, var å se etter muligheter - fremfor begrensninger, og at læring er kommunikasjon og konversasjon. Da er det viktig å lære seg å mestre kommunikasjonen, og å dele, lagre (huske og ta våre på), samt å viderefortelle konversjoner slik at nye ideer kan oppstå. Dette er målet for siden.

Ingen kommentarer: